tirsdag den 19. december 2017

Alle EU borger skal have internetadgang

Alle EU borger skal have internetadgang

Alle lander i EU skal sikre sine borgere adgang til højhastighedsinternet. Sådan lyder budskabet fra EU-Kommisionen. Bredbånd blev en vigtig del af verdens data infrastruktur. Kommunikations teknologi skaber en hurtigere udveksling af information, som er afgørende til at beholde sin konkurrenceevne i det globale samfund.
”Hurtigt bredbånd er digital ilt, der er afgørende for Europas velstand og velfærd. Disse foranstaltninger vil bidrage til at sikre, at europæerne får det førsteklasses internet, de forventer og fortjener, så de kan få adgang til det indhold og de tjenester, de ønsker," siger EU-kommissær for digitalisering, Neelie Kroes. EU har et mål om, at alle medlemsstaternes borgere i 2020 skal have adgang til minimum 30 Mbit internetforbindelse. Der er desværre stadigvæk en del arbejde, da er der kun en tredjedel af Europas befolkning, som har internetadgang via bredbånd. Ifølge EU-Kommisionen er der behov for at videreudvikle og opgradere bredbånd netter. Eksempelvis har kun 1 % af alle europæere en fiberbaseret højhastighedsinternetforbindelse tilsluttet til deres hjem, og det er meget lavt i  sammenligning med 12 % af alle japanere og 15 % af alle sydkoreanere.
EU's forslag handler om tre vigtige ting:
  • Reguleret adgang til næste generation af accesnet (NGA-net). En fælles tilgang til reguleringen af adgangen til nye højhastighedsfibernetværk fastlægges. Der stilles krav til de nationale tilsynsmyndigheder på telekommunikationsområdet, at de skal sikrer en passende balance mellem behovet for at fremme investeringer og beskytte konkurrencen.
  • Et forslag til Europa-Parlamentets og Rådets afgørelse om et femårigt politisk plan med henblik på at forbedre udnyttelsen af radiofrekvenser og sikre, at der i 2013 er tilstrækkelige radiofrekvenser til rådighed for trådløs bredbåndskommunikation. Alle EU's borgere skal sikres bredbånd internetadgang, uanset deres bopæl. Der skal satses på trådløs teknologi, og Mobilt Internet skal videreudvikles og gøres endnu mere tilgængelig.
  • Medlemsstaterne opfodres til at formulere operationelle bredbåndsplaner for hurtige og ultrahurtige netværk ledsaget af konkrete gennemførelsesforanstaltninger. Meddelelsen om bredbånd giver vejledning i, hvordan investeringsomkostningerne kan begrænses, og angiver, hvordan de offentlige myndigheder kan støtte investeringerne i bredbånd ved bl.a. at gøre bedre brug af EU-midler.

Fast og Mobilt Bredbånd i Danmark

Danmark er et af EU’s medlemslander, der har flest bredbåndforbindelser pr. 100 indbyggere. I gennemsnit har fire ud af fem danske familier bredbånd i deres hjem, og 54 % af alle internetbrugere går på nettet via mobilt bredbånd. Der opleves en stor fremgang i anvendelse af bredbånd, bl.a. 3G Internet, i de sidste år. Antal af danskere, der anvender et højhastighedsinternet, stiger fra et år til det andet. Internet udbydere tilbyder højere bredbånd hastighed, mens priserne falder, og de nye teknologier kommer på markedet. 3G Mobilt Internet blev så populær blandt befolkning, så det begyndte at presse ADSL priser ned. Nu er det 4G Mobilt Internet, der kommer i omdrejninger, og EU's mål ser faktisk ikke så urealistisk ud, i hvert fald i Danmark.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

WiFi Forstærker

Oplever du, at WiFi signalet er decideret ringe, og ønsker du at kunne udnytte dit trådløse internet bedst muligt? Oplever du, at WiFi si...